Blessure behandeling

Mylogenics is een behandelvorm waarbij (vaak langdurige) blessures binnen 1 of 2 behandelingen verholpen kunnen worden.

Wat is Mylogenics
Mylogenics is een test- en behandelmethodiek waarmee direct resultaat geboekt kan worden. De Mylogenics™ methodiek is gericht op Behandeling, Preventie en Verbetering van alle soorten blessures en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve technieken uit verschillende behandelmethodieken.
Zo worden o.a. de meest succesvolle technieken van Active Release, gecombineerd met die van Functional Stretching, Functional Medicine, Muscle Activation, Medische fitness, Manual Concepts, enz.
Deze aanpak zorgt vaak voor spectaculaire resultaten binnen enkele minuten. In 1 behandeling worden de zwakke schakels in het systeem opgespoord, waardoor er een nauwkeurig beeld wordt gecreëerd van de bewegingen van de cliënt.
Met behulp van mylogenics worden deze zwakke schakels meteen versterkt en indien noodzakelijk, een trainingsschema opgesteld en de mogelijkheden voor het bevorderen van het herstel met behulp van de juiste voedingssupplementen.
In tegenstelling tot vele andere behandelmethoden behandelt Mylogenics de oorzaak van de klacht, en niet het gevolg. Omdat het ontstaansmechanisme van uw klachten behandelt kunt u, zelfs na jaren van klachten en behandelingen door diverse therapeuten, direct verlichting ervaren.

Welke Klachten zijn o.a. goed te behandelen met een Mylogenics behandeling?
Mylogenics is geschikt voor iedereen, van huisvrouw tot topatleet. Met name voor klachten zoals:

Knieklachten.
Achillespees ontstekingen.
Lage rugklachten.
Zenuwklachten.
Golfarm.
Tennisarm.
Enkelblessures.
Impingements (Zenuwinklemmingen).
Schouderklachten.
Frozen shoulders.
Div. peesontstekingen..
Carpaaltunnelsyndroom.
Slijmbeursontstekingen..
Bekkeninstabiliteit.
* Enz.

Hoe ziet een behandeling eruit
Een behandeling bestaat uit het onderzoeken en behandelen. De “practitioner” gebruikt zijn/haar handen om de structuren (spieren, pezen etc.) te voelen en eventuele “verklevingen” vast te stellen. Deze “verkleefde” weefsels worden daarna behandeld door directe spanning te geven terwijl de patiënt de specifieke beweging maakt.

Wanneer merk ik verbetering?
Na de eerste behandeling ervaren de meeste patiënten al direct verbetering. Dit is voornamelijk in de vorm van een grotere bewegingsuitslag, minder pijnklachten, meer kracht of verminderde tintelingen.

Kan een behandeling ook mijn prestaties verbeteren?
Prestaties variërend van golf, zwemmen, vechtsport, turnen etc. kunnen significant verbeteren door een behandeling aan de betrokken structuren (spieren).

Wat kost een behandeling
Een behandeling kost €60,00 en zal rond de 20 – 45 minuten duren. Over het algemeen zijn er tussen de 2 – 10 behandelingen nodig. Het komt echter regelmatig voor dat er na 1 behandeling al geen klachten meer zijn.

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact op.