It never gets easier, you just get better!

Training

WOD DSC_6564

Een WOD is een Workout Of the Day. Deze workouts zijn kort en intensief en  kunnen  variëren van 5 min. tot 20 min. Voorafgaand aan de WOD is er een Warming-Up, mobiliteitsoefeningen, techniek- of skilltraining.

Elke dag is er een andere WOD  waarin verschillende systemen en ‘skills’ worden getraind. Het begin van een training bestaat uit het opwarmen oefenen en het inschatten van de gewichten en oefeningen. Daarna gaat de WOD van start. Het is de bedoeling dat deze WOD zo snel mogelijk of zo zwaar mogelijk wordt uitgevoerd.  (high intensity). De oefeningen die in een WOD terugkomen zijn volledig gericht op bewegingen die worden uitgevoerd in het dagelijks leven, zoals trekken, duwen, zakken, tillen,  springen, etc.  Een gebrek aan kracht en daarmee de bovenstaande skills, zorgt ervoor dat mensen in een bejaardentehuis belanden, naarmate ze ouder worden. Ze kunnen niet meer zelfstandig een boodschap doen, uit de stoel opstaan, enz. Het doel van CrossFit is het vebeteren van alle 10 fysieke skills waardoor de kwaliteit van bewegen en gezondheid zo hoog mogelijk wordt gedurende je hele leven.

Kortom: CrossFit bestaat uit korte, variërende en uitdagende workouts, gericht op het verbeteren van fitness en gezondheid voor iedereen

Back to Top